Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić čestitao Vaskrs pravoslavnim vjernicima

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić čestitao Vaskrs pravoslavnim vjernicima

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas, 1. maja 2021. godine, uputio je čestitku pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini povodom hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Poželio je svim vjernicima da ovaj blagdan, koji simbolizira, novi život i novi početak, proslave u miru i radosti zajedno sa svojim porodicama.

-Ovi blagdanski dani donose poruke mira, poštovanja i zajedničkog života. Stoljećima se na ovim prostorima blagdanska sreća dijeli sa komšijama, uz iskazivanje velikog poštovanja i uvažavanja jednih prema drugima. Nadam se da će ovi, ali i svi naredni,  blagdanski dani u našoj domovini, donijeti više dobra i učvršćivati veze među narodima.

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs simbolizira novi život i novi početak, a koji će, nadam se, uz radost i sreću, pravoslavnim vjernicima donijeti i bolji život, kao i svim drugim građanima Bosne i Hercegovine.

Neka ovaj blagdan bude jedinstvena prilika, da svoju pažnju dodatno posvetite svojim porodicama, prijateljima i komšijama, ali i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Uz iskrene želje da ovaj blagdan, zajedno sa svojim porodicama, provedete posvećeni najvećim vrijednostima, u miru i radosti, svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini želim sretan Vaskrs, stoji u čestitci potpredsjednika Salkića.

Bratunac.ba