Salkić: Međunarodna zajednica prećutno dozvoljava sveopštu integraciju entiteta RS sa Srbijom

Salkić: Međunarodna zajednica prećutno dozvoljava sveopštu integraciju entiteta RS sa Srbijom

Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, rekao je danas, 21. 04. 2021. godine, da OHR i drugi predstavnici međunarodne zajednice prećutno dozvoljavaju sveopštu integraciju bh. entiteta RS sa Republikom Srbijom, a građane Bosne i Hercegovine umiruju neupitnim teritorijalnim integritetom i suverenitetom Bosne i Hercegovine.

Potpredsjednik Salkić je istakao da dosadašnje ponašanje OHR-a i međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini spram ovih devijantnih ponašanja ukazuje na prećutnu saglasnost ovim procesima.

- OHR i drugi predstavnici međunarodne zajednice prećutno dozvoljavaju sveopštu integraciju bh. entiteta RS sa Republikom Srbijom, a građane Bosne i Hercegovine umiruju neupitnim teritorijalnim integritetom i suverenitetom Bosne i Hercegovine.

Šta znači poštivanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine kada dođe do potpune integracije obrazovnog procesa bh. entiteta RS i Srbije. Kada djeca kroz zajedničke programe budu učili o jedinstvenom srpskom svijetu tj. „Velikoj Srbiji“.

Šta znači teritorijalni integritet i suverenitet kada se obilježavaju zajednički praznici, ustavni, neustavni, izmišljeni, nije važno koji i time stvara ambijent o jedinstvenom srpskom prostoru.

Šta znači teritorijalni integritet i suverenitet kada dođe do potpune integracije zdravstvenog sektora bh. entiteta RS i Srbije, a zdravstvenim ustanovama u entitetu se daju imena Srbija.

Šta znači teritorijalni integritet i suverenitet kada bh. entitet RS sa susjednom Srbijom uzurpira hidropotencijal Bosne i Hercegovine, time vršeći tihu privatizaciju elektroprivrede entiteta od strane Srbije i stvara jedinstveni energetski prostor.

Da li međunarodna zajednica pod plaštom umirujuće garancije teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine dozvoljava mirnodopsku ekonomsku, kulturološku i svaku drugu integraciju bh. entiteta RS i Srbije i dezintegraciju Bosne i Hercegovine.

Šta znači teritorijalni integritet i suverenitet kada polovina teritorije države Bosne i Hercegovine  bude u svakom obliku vezana za susjednu državu i kada bude potpuno okrenuta drugoj državi, a ne svojoj.  Tada će teritorijalni integritet i suverenitet biti samo floskula koja će jednog dana prestati da se koristi.

Ako OHR i međunarodna zajednica nisu dio ovog projekta onda se moraju jasno suprotstaviti ovim tendencijama entiteta i mirnodopskoj  agresiji Srbije na Bosnu i Hercegovinu.

Dosadašnje ponašanje OHR-a i međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini spram ovih devijantnih ponašanja ukazuje na prećutnu saglasnost ovim procesima, stoji u saopćenju potpredsjednika bh. entiteta RS Ramiza Salkića.

Bratunac.ba