Bratunac: Javni poziv za dodjelu naknada za stvaranje novih radnih mjesta

Bratunac: Javni poziv za dodjelu naknada za stvaranje novih radnih mjesta

Opština Bratunac raspisala je Javni poziv za dodjelu naknada i podsticaja za podršku privrednim subjektima za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili poljoprivredi.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava od strane Opštine Bratunac i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a), za privredne subjekte (preduzeća) koji su registrovani ili djeluju na teritoriji opštine Bratunac i koji ispunjavaju druge uslove, u svrhu podrške stvaranju radnih mjesta i inkluzivnim politikama zapošljavanja.

a. Retroaktivne naknade za prethodno otvorena nova radna mjesta

Retroaktivne naknade dodjeljuju se odgovarajućim privrednim subjektima koji su u periodu između 1. septembra 2017. i 31. marta 2018. zapošljavanjem odgovarajućih kategorija nezaposlenih lica (mlađih od 30 ili starijih od 45 godina) povećali broj radnih mjesta u opštini Bratunac. Sredstva se dodjeljuju za već realizovano zapošljavanje u definisanom referentnom periodu u obliku retroaktivne naknade za otvorena nova radna mjesta i troškove obuke.

b. Podsticaj za otvaranje radnih mjesta

Naknade za nova radna mjesta dodjeljuju se odgovarajućim privrednim subjektima koji u periodu od 1. aprila 2018. do 5. maja 2018. godine povećaju broj radnih mjesta u opštini Bratunac zapošljavanjem odgovarajućih kategorija nezaposlenih lica.

Cilj ovih naknada je podrška poslodavaca koji pokazuju kapacitet za proširenje djelatnosti, ulaganje u kvalitetniju radnu snagu i inkluzivno zapošljavanje.

Ukupan budžet za naknade i podsticajna sredstva biće određen na osnovu pristiglih prijava, ali neće prelaziti 77.000 KM.

Jedna firma može dobiti sredstva maksimalno u iznosu od 40.000 KM.

Jednom privrednom subjektu može biti dodijeljeno maksimalno 25.000 KM za retroaktivno zapošljavanje ili maksimalno 25.000 KM za novo zapošljavanje, ali ukupan iznos dodjeljenih sredstava po oba osnova neće prelaziti 40.000 KM.

(Bratunac.ba)