FOTO Aktivisti AM SDA Bratunac: Pomoć i paketi za starije osobe i šehidske porodice

FOTO Aktivisti AM SDA Bratunac: Pomoć i paketi za starije osobe i šehidske porodice

Aktivisti AM SDA Bratunac dana su u mjesnim ograncima Tegare, Grad, Voljavica, Biljača, Zalužje-Blječeva, Suha, Mihaljevići-Krasanpolje, Hranča, Glogova i Konjević Polje posjetili nekoliko šehidskih porodica i starijih osoba, te im ponudili pomoć u obavljanju poslova, obzirom da je preventivnim mjerama u manjem bh. entitetu osobama starijim od 65 godina zabranjeno kretanje.

Ovom prilikom aktivisti AM SDA Bratunac su uručili i prehrambene pakete osobama koje su posjetili.

„Ovim posjetama želimo poslati poruku našim nenama, djedovima, majkama, očevima i svim komšijama u potrebi, da smo tu i da smo zajedno kao i uvijek do sada, u dobru i zlu“, poručuju aktivisti.

Pored toga što su se stavili na raspolaganje osobama u potrebi, aktivisti AM SDA Bratunac i u narednom periodu imaju u planu realizaciju nekoliko projekata, kojima će, u ovim teškim vremenima, pokušati olakšati život ugroženim osobama.

Aktivisti apeluju na sve građane da smanje kretanje i ostanu u kućama, jer samo tako možemo sačuvati i sebe i druge, a svim starijim osobama koje imaju neku potrebu da se obrate njihovim članovima koji su svakodnevno na terenu.

(Bratunac.ba)