VIDEO Poruka Ramiza Salkića: Zašto je važno registrovati se i glasati na izborima u BiH, a posebno u bh. entitetu RS

VIDEO Poruka Ramiza Salkića: Zašto je važno registrovati se i glasati na izborima u BiH, a posebno u bh. entitetu RS VIDEO Poruka Ramiza Salkića: Zašto je važno registrovati se i glasati na izborima u BiH, a posebno u bh. entitetu RS

VIDEO Poruka Ramiza Salkića: Zašto je važno registrovati se i glasati na izborima u BiH, a posebno u bh. entitetu RS

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, uputio je danas poziv svim građanima Bosne i Hercegovine koji žive u inostranstvu, da se registruju i glasaju na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini, a posebno u bh. entitetu RS.

Salkić se obraća svim građanima Bosne i Hercegovine, onima koji su protjerani tokom agresije na našu domovinu, ili iz nekih drugih razloga borave izvan domovine, a posebno Bošnjacima sa prostora bh. entiteta RS.

-Ukoliko želite da prestane prijetnja o podjeli naše domovine Bosne i Hercegovine, negiranje našeg identiteta, bosanskog jezika, genocida nad Bošnjacima...Ukoliko želite da prestane veličanje ratnih zločinaca, ali i sistemska diskriminacija nad Bošnjacima...Ako želite da vaša rodbina, komšije i prijatelji imaju više radnih mjesta u bh. entitetu RS, i da ne budu građani drugog reda
Onda, registrujte se do 24. jula i glasajte. Samo tako možemo promijeniti naše stanje. Niko nam ništa neće pokloniti. Za sve se moramo izboriti, a izbori i glasanje su jedini način da se izborimo za bolje sutra našeg naroda i naše domovine.
I ne zaboravite, u ovom entitetu su i vaše avlije, vaši domovi, i mezarja naših šehida. To je obaveza svih nas, navodi se u poruci potpredsjednika Salkića.

(Bportal.ba)