Vlasenica: Javni poziv za dodjelu naknada i podsticaja za stvaranje novih radnih mjesta

Vlasenica: Javni poziv za dodjelu naknada i podsticaja za stvaranje novih radnih mjesta

Opština Vlasenica u saradnji sa UNDP raspisala je javni poziv za dodjelu naknada i podsticaja za podršku privrednim subjektima za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili poljoprivredi.

Rok za podnošenje prijava je 26. april do 12.00 časova – saopšteno je iz opštinske uprave Vlasenica.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava od strane Opštine Vlasenica i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a) za privredne subjekte (preduzeća) koji su registrovani ili djeluju na teritoriji opštine Vlasenica i koji ispunjavaju druge uslove, u svrhu podrške stvaranju radnih mjesta i inkluzivnim politikama zapošljavanja.

Podsticajna sredstva se dodjeljuju privatnim privrednim subjektima iz poljoprivrede, šumarstva, ribolova i prerađivačke industrije koji su registrovani ili vrše svoje proizvodne ili prerađivačke djelatnosti na teritoriji opštine Vlasenica, u dvije svrhe:

a. Retroaktivne naknade za prethodno otvorena nova radna mjesta

Retroaktivne naknade dodjeljuju se odgovarajućim privrednim subjektima koji su u periodu između 1. septembra 2017. i 31. marta 2018. zapošljavanjem odgovarajućih kategorija nezaposlenih lica (mlađih od 30 ili starijih od 45 godina) povećali broj radnih mjesta na području opštine Vlasenica. Sredstva se dodjeljuju za već realizovano zapošljavanje u definisanom referentnom periodu u obliku retroaktivne naknade za otvorena nova radna mjesta i troškove obuke.

b. Podsticaj za otvaranje radnih mjesta

Naknade za nova radna mjesta dodjeljuju se odgovarajućim privrednim subjektima koji u periodu od 1. aprila 2018. do 5. maja 2018. godine povećaju broj radnih mjesta u opštini Vlasenica zapošljavanjem odgovarajućih kategorija nezaposlenih lica.

Cilj ovih naknada je podrška poslodavacima koji pokazuju kapacitet za proširenje djelatnosti, ulaganje u kvalitetniju radnu snagu, i inkluzivno zapošljavanje.

Iznos naknade po zaposlenom (KM):

Ispod 30 godina starosti, bez prethodnog radnog iskustva:

a. Žena 4.500

b. Muškarac 4.000

c. Ispod 30 godina, sa prethodnim radnim iskustvom 2.500

Iznad 45 godina starosti, bez prethodnog radnog iskustva:

d. Žena 5.500

e. Muškarac 4.000

f. Iznad 45 godina starosti, sa prethodnim radnim iskustvom i više od 5 godina na evidenciji nezaposlenih lica na lokalnom birou ZZZRS: 3.500

(Bratunac.ba)